Koulutus

Koulutus

Västkusten kallar! SRO:s fortbildningskurs i Göteborg 10–14 juni 2019


Svensklärarna i Finland rf organiserar i samarbete med Riksföreningen Sverigekontakt och Nätverket Svenska nu en fortbildningskurs för svensklärare i Göteborg mellan den 10 och 14 juni 2019. Traditionsenligt ordnas fortbildningskursen i juni vartannat år i Sverige och vartannat år i något annat nordiskt land eller område. Detta år är det Sveriges västkust som kallar.

Vi har vår bas i Göteborg där vi bor centralt på det hemtrevliga hotellet Scandic No25. Västkusten syns starkt i programmet med flera lokala inslag. Deltagarna får en överblick över Göteborg med omnejd genom föreläsningar och besök. Vi får till exempel höra om minoritetssatsningen FIN I VÄST och om lärarprogrammet och studier i svenska vid Göteborgs universitet. Vi besöker Kanalhuset där Sisuradio i Västsverige, som är en del av Sveriges Radio, har sin verksamhet tillsammans med Utbildningsradion och SVT. På Göteborgs konstmuseum guidas vi genom svenska och nordiska guldkorn i samlingen. Staden blir också bekant genom en stadsrundtur till fots tillsammans med Erkki Kuronen som vår lokalguide. På onsdag styrs kursen ut till Göteborgs Södra Skärgård där vi får höra om livet i skärgården idag och förr i tiden. Deltagarna får också uppdatera sina Sverigekunskaper genom gedigna föreläsningar som handlar om det svenska språket och om den aktuella svenska litteraturen.

Se programmet här.  (uppdaterad 29.5.2019)

Vill du höra mera om programmet? Du har möjlighet att träffa kursledarna Katja Hämäläinen och Liisa Suomela online på torsdagen den 14 mars 2019 kl. 15-16. Gå till adressen: https://connect.funet.fi/katjankapyysi/, välj ”Enter as a Guest”, ange ditt namn och tryck på ”Enter”.

Deltagaravgifter: 580 €/ person i dubbelrum, 750 €/ person i enkelrum

  • logi på Scandic No25 (Burggrevegatan 25)
  • frukost: tisdag-fredag och lunch alla dagar
  • middag: måndag, tisdag, onsdag
  • kursprogram och utflykter
  • Västtrafiks 3-dygnsbiljett (72 h obegränsade resor i kollektiv trafik, giltig tisdag e.m. – fredag e.m.)

Deltagaravgiften är exklusive resan till och från Göteborg. Deltagarna arrangerar sina resor till och från Göteborg själva.

Föreningen förbehåller sig rätten till program- och prisförändringar.

Vid anmälningen debiteras bokningsavgift på 100 euro som inte returneras vid ev. avbokning. Betala 100 euro på konto FI53 8000 1600 0830 01 med referens nr 330301. Bokningsavgiften dras av från slutsumman.

gothenburgkanal CroppedgothenburgPalmhuset Croppedgaveskar Cropped

 Foton: Pixabay
svenska nu rgb 300dpi 7cm               riksforeningen logo 002        SverigeFinland rahasto      tjs opintokeskus rgb

Julkaistu 25.02.2019