Aktuellt

Aktuellt


Rosa Liksom Educassa lauantaina 26.1. klo 12.45

Meänkielentaitajasta monikieliseksi

Aika:

 26.1.2019 klo 12:45 - 13:30

Paikka:

 Tahto

Yritys:

 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry, Undervisningssektorns Fackorganisation rf

   

Suomi on kaksikielinen maa, jossa kannattaa osata sekä suomea että ruotsia. Ja tietenkin on hyvä osata myös muita kieliä. Jokaisella suomalaisella on oma kielihistoriansa. Kirjailija Rosa Liksom kertoo oman tarinansa otsikolla ”Meänkielentaitajasta monikieliseksi”. Rosa Liksomin (s.1958) henkilökohtaisessa tarinassa tiivistyy hienolla tavalla sivistys-Suomen historian pitkä kaari.Rosa Liksom

Publicerad 9.01.2019

Kirjoituskilpailu abiturienteille tammikuussa 2019

Suomen ruotsinopettajat ry järjestää tammikuussa yhteistyössä Svenska kulturfondenin kanssa kirjoituskilpailun suomenkielisille abiturienteille jo 13. kerran. Tavoitteena on innostaa abiturientteja ilmaisemaan mielipiteitään ja ajatuksiaan rohkeasti ruotsin kieltä käyttäen.

Saatekirjeet, joissa ohjeistus ja tehtävä suljetussa kirjekuoressa, on lähetetty kaikkiin suomenkielisiin lukioihin ja joihinkin kahden tutkinnon oppilaitoksiin. Ota yhteys toimistoon, jos kirje ei ole tullut koululle joulukuun aikana. 
Lue lisää: Abitävlingen

Palauta kilpailutyöt viim. 8.2.2019. Jos palautat tuotokset postitse, valitse 1. luokka (priority), jotta ne varmasti ehtivät ajoissa perille ja raadille!Svenska kulturfonden logo horisontell svart RGB

Publicerad 11.12.2018

Satu Pessi jatkaa puheenjohtajana

Satu Pessi valittiin uudelleen yhdistyksen puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2019 - 2020 yhdistyksen syyskokouksessa Hanasaaressa 10.11.2018.  

Lämpimät onnittelumme!

Satu

Publicerad 12.11.2018

ActionTrack-mobiilipelisovellukset

Nyt kaikki pelaamaan! Ohjeistus ja linkki peleihin löytyvät nyt jäsenintrasta, jonka salasana on vaihdettu. Uudet kirjautumisohjeet on lähetetty uutiskirjeessä jäsenillemme. Huomaa, että uuden salasanan viimeinen merkki on huutomerkki.

Olethan mukana sähköpostilistallamme, saatko uutiskirjeemme?

SRO pelit kollaasi 1000px

http://www.taz.fi/

Publicerad 4.10.2018

Prov- och övningspaket för gymnasiet 2018

Prov- och övningspaket för gymnasiet sisältää:

  • A- ja B-tasojen preliminäärien kirjalliset osat doc- ja pdf-muodossa sekä Abittiin siirrettävinä zip-tiedostoina
  • harjoituspaketin tehtäviä, joilla B-tason preliminääriä voi tarvittaessa muunnella
  • videon B-tason preliminääriin 
  • A- ja B-tasojen kuuntelut Abitissa
  • harjoituspaketin tekstinymmärtämis-, rakenne-, reagointi-, kirjoitelma- ja viestinnälliset tehtävät doc- ja pdf-muodossa
  • ohjeet Abitti-järjestelmään siirtämiseksi.


Hinta 150 euroa (alv 0 %) toimituskuluineen. Tilaa paketti täältä (rullaa sivua alas, ruksaa tuote ja lisää toimitus- ja laskutustiedot!)

Huom. Syksyn ensimmäinen koepakettitoimitus lähti torstaina 16.8. postin kuljetettavaksi (priority-postina). Uusia tilauksia toimitamme noin kerran viikossa.

Publicerad 20.08.2018