Ajankohtaista

Ajankohtaista


Yhdistyksen syyskokous

Yhdistyksen syyskokous pidetään lauantaina 13.11.2021 klo 11.00 Hanasaaressa syyskoulutuspäivän yhteydessä. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset syyskokousasiat, vuoden 2022 talousarvio ja toimintasuunnitelma, ja valitaan uusia jäseniä hallitukseen erovuoroisten tilalle. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan!

Julkaistu 29.09.2021

SRO:s höstseminarium på Hanaholmen den 13 november 2021

  • Digitala verktyg i språkundervisningen, Patricia Diaz, doktorand på Kungliga Tekniska högskolan, föreläsare och författare
  • Aktuellt i Svenska nu, Mikael Hiltunen, projektchef
  • Teaterföreningen Stjärnfall: Improvisationsteater

Allt detta samt föreningens höstmöte på höstseminariet på Hanaholmen lördagen den 13 november. Läs mer och anmäl dig här senast 28.10. Varmt välkommen!

Julkaistu 29.09.2021

ActionTrack-oppimispelit intrassa

Nyt kaikki pelaamaan Klara, färdiga, gå! -mobiilipelejä!

Suomen ruotsinopettajat ry ja Team Action Zone tarjoavat Otavan kirjasäätiön tuella mobiilipelit veloituksetta jäsentemme käyttöön vielä syyslukukauden lopuksi (22.12.2021 asti). Pelit on tarkoitettu ruotsin kielen opiskelun tueksi peruskouluun ja lukion ensimmäiselle luokka-asteelle. Oppimispelit pelataan kännykällä tai tableteilla, ulkona tai sisällä.

Pelit ja ohjeistus löytyvät kotisivujemme jäsenintrasta, jonka kirjautumistunnukset on lähetetty ruotsinopettajien sähköpostilistalla. Jos olet jäsenemme eikä sinulla ole jäsenintran kirjautumistunnuksia, ota yhteys toimistoomme.

Poppis syyskuu 2021 ActionTrack pelit

Julkaistu 20.09.2021

Prov- och övningspaket för gymnasiet 2021

Materiaalipaketti sisältää Abitti-prelit A- ja B-oppimääriin.
Uutuutena mukana on runsas materiaali käytettäväksi peruskoulun ja lukion niveltävään vaiheeseen. Materiaali sisältää tiiviin teoriaosuuden ja harjoituksia keskeisimmistä rakenteista.

Lisäksi mukana on harjoituksia suulliselle kurssille sekä luetunymmärtämistehtäviä pakollisten kurssien aiheista.

Hinta 150 €. Tuote toimitetaan linkkinä tilaajan sähköpostiin. Tilauslomake täällä (ruksaa tuote, se on teknisistä syistä luettelon viimeisenä).

Huom. Toimitukset tapahtuvat pääsääntöisesti päivän tai parin sisällä tilauksesta. Jos lasku on tullut koululle muttet saanut linkkiä, tarkista ensin roskapostikansiosi ja ota tarvittaessa yhteys toimistoomme.

Julkaistu 27.08.2021

Ruotsinkielinen mobiilipeli Modigt på svenska - Saaristoseikkailu julkaistu

Jyväskylän Kielikampus on kehittänyt yhteistyössä jyväskyläläisen hyötypeliyritys Psyon Games kanssa yläkoulun ruotsin kielen opiskeluun soveltuvan mobiilipelin Modigt på svenska - Saaristoseikkailu. Modigt på svenska -pelin haasteet ja aivopähkinät on laadittu peruskoulun 7. - 9. luokille ruotsin kielen opetussuunnitelman mukaisesti, minkä ansiosta se soveltuu opetuskäyttöön. Peli sopii loistavasti myös kotona itseopiskeluun, jos ruotsin taidot ovat ruosteessa.

Peli on ladattavissa AppStoresta ja GooglePlaysta. Peli on täysin ilmainen, eikä sisällä mainoksia tai mikromaksuja.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.psyongames.swedish1&fbclid=IwAR04I8SyMOZapVtpwsSo0rRh7HkHC_T7u5sZHUqED25GnBusKwOHdM9gD4c

Julkaistu 13.08.2021