Ajankohtaista

Ajankohtaista


Verkkokirja 'Akutvård på två inhemska språk' ladattavissa

Verkkokirja "Dialogia: Akuuttihoitoa kahdella kotimaisella kielellä - Akutvård på två inhemska språk" on julkaistu: https://www.theseus.fi/handle/10024/508480
Tästä on tulossa myös painettu kirja, mutta sitä jaetaan ensisijaisesti isompiin sairaaloihin ja AMKien ja yliopistojen kirjastoihin. 

Julkaistu 18.01.2022

Prov- och övningspaket för gymnasiet 2021

Materiaalipaketti sisältää Abitti-prelit A- ja B-oppimääriin.
Uutuutena mukana on runsas materiaali käytettäväksi peruskoulun ja lukion niveltävään vaiheeseen. Materiaali sisältää tiiviin teoriaosuuden ja harjoituksia keskeisimmistä rakenteista.

Lisäksi mukana on harjoituksia suulliselle kurssille sekä luetunymmärtämistehtäviä pakollisten kurssien aiheista.

Hinta 150 €. Tuote toimitetaan linkkinä tilaajan sähköpostiin. Tilauslomake täällä (ruksaa tuote, se on teknisistä syistä luettelon viimeisenä).

Huom. Toimitukset tapahtuvat pääsääntöisesti päivän tai parin sisällä tilauksesta. Jos lasku on tullut koululle muttet saanut linkkiä, tarkista ensin roskapostikansiosi ja ota tarvittaessa yhteys toimistoomme.

Julkaistu 27.08.2021

Ruotsinkielinen mobiilipeli Modigt på svenska - Saaristoseikkailu julkaistu

Jyväskylän Kielikampus on kehittänyt yhteistyössä jyväskyläläisen hyötypeliyritys Psyon Games kanssa yläkoulun ruotsin kielen opiskeluun soveltuvan mobiilipelin Modigt på svenska - Saaristoseikkailu. Modigt på svenska -pelin haasteet ja aivopähkinät on laadittu peruskoulun 7. - 9. luokille ruotsin kielen opetussuunnitelman mukaisesti, minkä ansiosta se soveltuu opetuskäyttöön. Peli sopii loistavasti myös kotona itseopiskeluun, jos ruotsin taidot ovat ruosteessa.

Peli on ladattavissa AppStoresta ja GooglePlaysta. Peli on täysin ilmainen, eikä sisällä mainoksia tai mikromaksuja.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.psyongames.swedish1&fbclid=IwAR04I8SyMOZapVtpwsSo0rRh7HkHC_T7u5sZHUqED25GnBusKwOHdM9gD4c

Julkaistu 13.08.2021

Uppsatstävlingar för grundskoleelever och gymnasister i åk 2 avgjorda

SRO arrangerade i februari-mars uppsatstävlingar i svenska för grundskoleelever och gymnasister i årskurs 2 i samarbete med Svenska folkskolans vänner. Tävlingarna är nu avgjorda utan festligheter i år.

Ett varmt grattis till pristagarna!

Läs mer på SFV:s sida: Grundskola och Gymnasium

roses 1463562 1920

Foto: Pixabay

SFV

Julkaistu 19.05.2021

SFV:s svensklärarpris 2022

SFV:s svensklärarpris (högst 5 stycken) delas ut till i finska läroinrättningar verksamma lärare, som inspirerat och motiverat sina elever eller studerande till studier i svenska, ökat kunskaper och intresse för de nordiska länderna, nordisk gemenskap och samarbete, och/eller främjat samarbete mellan svensklärare inom olika gemenskapsformer och nätverk för att främja utvecklandet av undervisning, läromaterial, utbildning eller fortbildning. Prissumman är 5 000 euro.   

Observera att prisen endast delas ut till privatpersoner, inte till arbetsgrupper.  

Nomineringstiden är 1.12.2021 ̶ 31.1.2022
Nominera här: Nomineringen

SFV logo RGB

Julkaistu 22.04.2021